Raasepori

Raasepori syksylläRaasepori tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin matkailijoille, juhlien järjestäjille kuin yritysvieraille.

Raaseporin syntyminen

Raaseporin kaupunki muodostui 1.1.2009 Tammisaaren kaupungista, Karjaan kaupungista ja Pohjan kunnasta. Asukasluku on noin 29.000.

Hotel Sea Front sijaitsee kävelymatkan päässä Tammisaaren keskustasta, jossa viihtyy pikkukaupoissa shoppailen, vanhan kaupungin kaduilla kulkien ja kahviloissa istuen tai uimarannoilla rentoutuen.

Tammisaaressa tapahtuu!

Museokeskus Ektassa on korkeatasoisia, vaihtuvia näyttelyitä, ja Kultturikeskus Kaleria järjestää viikottaisia tapahtumia kuten musiikki- ja teatteriesityksiä. Sympaattinen elokuvateatteri Bio Forum on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva elokuvateatteri! Katso Länsi-Uusimaan ajankohtaiset tapahtumat.

Luonnosta voi nauttia monin eri tavoin, kuten veneilemällä tai melomalla 1300 saaren muodostamassa saaristossa. Jos olet perheen kanssa matkalla ja haluat kalastusretkelle tai vaikka opastetulle kierrokselle saaristoon, voit ottaa yhteyttä Matti Piiraiseen. Hänellä on 25 vuoden kokemusta opastuksesta ja retkeily ja kalastus ovat hyvin lähellä hänen sydäntään. Hänelle tarjoaa mm. opastetun veneretken Dagmarin lähteelle.
Merelle voi lähteä myös ilmatyynyaluksella, ja talvisin jäälle pääsee hiihtämään.

Raaseporissa on useita historiallisia nähtävyyksiä. Tammisaaren kaupunki perustettiin 1500-luvulla, ja suuri osa vanhan kaupungin rakennuksista on peräisin 1800- ja jopa 1700-luvulta. Raaseporin linnan raunioilla järjestetään juhannusjuhlia, keskiaikaisia muinaismarkkinoita sekä kesäteatteriesityksiä. Raaseporissa sijaitsevat myös Fiskarsin, Billnäsin, Antskogin, Mustion ja Åminneforsin historialliset ruukit. Hotel Sea Frontista pääset helposti myös autolla tai junalla Suomen eteläsimpään kapunkiin Hankoon.

Voit kysyä Henricalta, Lindalta tai Marialta, apua, kun haluat suunnitella mielenkiintoista ohjelmaa!

www.visitraseborg.com/fi
www.visitsouthcoastfinland.fi

www.visitsouthpointfinland.fi
www.helsinkiwest.fi
www.frimanresor.fi
www.sommarostrand.fi